INNHOLDSFORTEGNELSE

1. GENERELT
2. BETALING
3. LEIEAVTALE
4. ORDREBEKREFTELSE, LEVERANSEBEKREFTELSE/KVITTERING
5. BESTILLING OG LEVERANSER
6. ANGRE-, RETUR- OG BYTTERETT
7. REKLAMASJON
8. TVISTER
9. RESERVASJON
10. ANSVARSBEFRIELSE

1. GENERELT

Waior er den selgende parten og tilbyr produkter innen mote. Som kunde kan du velge å bestille hjem varer eller hente på våre utvalgte pickup point via Nettstedet eller App.

Ved å gjennomføre bestillingen på dette Nettstedet godkjenner du kjøpsvilkårene våre, en godkjenning som gjør bestillingen bindende. Du bekrefter også at de utfylte opplysningene er korrekte. Feilaktige opplysninger har du som kunde ansvar for.

Waior forbeholder seg retten til å når som helst kunne endre Vilkårene, og derfor anbefaler vi at du som kunde alltid leser gjennom de generelle kjøpsvilkårene før du handler.

Vilkårene gjelder kun for salg til privatpersoner over 18 år som er bosatt i Norge. Bestillinger av kredittkjøp til personer under 18 år utføres ikke ifølge norsk lov. En kunde som er under 18 år må ha godkjenning fra foresatte.

Vi reserverer oss for uforutsette hendelser som kan føre til eventuell sluttsolgt vare, feilregistrering på lageret, forsinkede leveranser, prisjusteringer og tekniske feil. Utover dette reserverer vi oss for at eventuelle feilaktigheter i bilde, tekst og/eller prismerking kan forekomme.

2. BETALING

I samarbeid med Stripe

Ved å oppgi informasjon i kassen godkjenner du Stripe vilkår. Ved å klikke på “Fullfør kjøp” godkjenner du våre Vilkår. Beløpet reserveres og blir belastet samme dag som varen sendes. 

Gavekort:

Gavekort løses ut i checkout hvor du bruker din kode. Kjøpsummen trekkes automatisk fra gavekortet.

Betale med kupongkode:

Kupongkoder kan gi rabatt ved oppfylte krav som oppgis på Nettsiden eller i kommunikasjonen. Vi har rett til å trekke kupongen tilbake eller avslutte kampanjer. Ordre som blir kjøpt med Kupongkoder kan ikke konverteres helt eller delvis om til kontanter.

3. LEIEAVTALE

Leieavtalen er på 6 måneder og betaligen skjer forskuddsvis hver 30 dag og etter 6 måneder eier du produktet. Avtalen kan når som helst sies opp ved at produktene leveres tilbake til Waior, men produktene blir ikke fjernet fra leieavtalen før Waior har mottatt produktene og gjennomført inspeksjon.

Waior’s eiendom. Alle produkter som tilbys til leie på nettstedet er Waior’s eiendom, frem til leieperioden er over eller til at kunden selv kjøper ut produktet fra avtalen.

3.1 Leiepris 

Leiepris for produktene er oppgitt pr måned. Når du legger inn en ordre tillater du at Waior belaster deg for denne leieprisen umiddelbart etter at ordren er sendt inn.

3.2 Tilbakelevering

Ved tilbakelevering av produkter vil Waior gi deg en forhåndsbetalt returetikett til å sende tilbake produktene. Har du bestilt nye produkter følger det med en returpose. Benytter du egen fraktetikett er du selv ansvarlig for produktene som sendes tilbake til oss.

Produkter som leveres tilbake blir først fjernet fra leieavtalen når Waior har mottatt og kvalitetsikret produktene. Skulle det være produkter som blir tilbakelevert med skade eller produkter som ikke er med i sendingen vil du motta en mail og vi vil kontakte deg.

3.3 Kjøpe ut produkter

Produkter som leie kan når som helst kjøpes ut og dette gjøres fra ditt adminpanel. Skulle du miste eller ødelegge produktene må dette kjøpes ut.

3.4 Skade eller tap

I leieperioden er du ansvarlig for produktene. Hvis uhellet er ute må produktene kjøpes ut av avtalen og dette gjør du fra ditt adminpanel.

3.5 Ved sen betaling og faktura

Hvis den automatiske betalingen ikke går igjennom vil vi sende en faktura med 14 dager betalingsfrist. Ved utsendelse av faktura vil det legges på et gebyr på 75 Kr.

3.6 Avtalebrudd

Hvis leieperioden ikke blir betalt vil dette ses på som avtalebrudd. Vi vil da kansellere avtalen og du vil motta en faktura med utsalgsprisen på produktene, med en 14 dager betalingsfrist. Skulle fakturaen ikke bli betalt innen fristen vil den bli sendt til inkasso.

4. ORDREBEKREFTELSE, LEVERANSEBEKREFTELSE/KVITTERING

Etter fullført bestilling på Nettstedet, sendes en ordrebekreftelse automatisk til oppgitt e-postadresse. Hvis du ikke mottar ordrebekreftelse eller har andre spørsmål, vennligst kontakt vår Kundeservice på chat eller [email protected] Observer at ordrebekreftelsen kun er informasjon om at vi har begynt å behandle din bestilling. Vi kommer til å sende deg en leveransebekreftelse så snart produktets tilgjengelighet har blitt bekreftet og varen kan leveres.

I forbindelse med at bestillingen din sendes fra vårt lager, sendes en leveransebekreftelse til den e-postadressen du oppga i bestillingen, og leveransebekreftelsen gjelder som kvittering på kjøpet. Du kommer altså ikke til å få tilsendt en separat kvittering. Vær nøye med å ta vare på leveransebekreftelsen/kvitteringen.

5. BESTILLING, FRAKT OG LEVERANSER

Fra dette Nettstedet leverer vi kun bestillinger til Norge. Varene leveres  i samsvar med valgt alternativ i kassen (utleveringssted eller til dørmatten/postkasse). For at en bestilling skal kunne gjennomføres og anses gyldig, må den ha en totalverdi på minst 1 NOK (etter avdrag for rabatter).

Vi forbeholder oss retten til å ikke bearbeide bestillinger ved mistanke om svindel. Alle svindelforsøk vil bli politianmeldt.

5.1 Frakt

Pakke i Postkassen – Pose på døren (Posten)

MERK:
 Du som kunde er ansvarlig for produktene ved å bruke dette fraktalternativet. Skulle verdien være over 2000 kr anbefaler vi at du velger fraktalternativet Levert på postkontor.

Samtykke
Kunde samtykker og aksepterer i kassen at pakken kan henges på døren i en pose hvis sendingen av ulike grunner ikke får plass i postkassen.
Kriterier for Pose på døren:
– Avstanden fra postkasse til mottakers dør må ikke være mer enn 250 m.
– Hus må være tydelig merket med husnummer og oppgang.
– Døren må være tydelig merket med mottakers navn.
– Posten må ha adgang til mottakers dør, f.eks. ved låst ytterdør til felles inngang.
– Waior er ikke erstatningspliktig hvis pakken blir borte fra postkassen eller fra døra etter levering.

I tilfeller der kriteriene over ikke er oppfylt blir sendingen levert til mottakers postkontor eller Post i butikk. Her vil du få en SMS eller hentemelding når din ordre er klar for henting.

5.2 Forsinkelse og delleveranse

Vi gjør vårt beste for at du som kunde skal få bestillingen så fort som mulig, men vi reserverer oss for at leveringstiden kan variere avhengig av høyt trykk på bestillinger (f.eks. før jul, ved salg/tilbud) samt ved omstendigheter vi ikke råder over.

5.3 Uavhentet pakke

Pakken blir liggende i butikken eller hos utvalgt speditør i 14 dager fra datoen du får beskjed om at den kan hentes. Hvis du ikke henter ut pakken i løpet av 14 dager, sendes den tilbake til lageret vårt. For pakker som ikke hentes ut, forbeholder Waior seg retten til å belaste deg 175 NOK for returfrakt og behandlingsgebyr.

6. ANGRE-, RETUR- OG BYTTERETT

6.1 Åpent kjøp
Du som kunde har alltid 14 dagers angrerett ved kjøp på nettet og 60 dager åpent kjøp. Angrefristen begynner å løpe fra den dagen du henter eller mottar varen.

Hos oss i Waior har du full retur- og bytterett (“Åpent kjøp”) i 14 dager. Varer skal være ubrukte, i salgbart skikk, med alle etiketter, forsegling eller plombering intakt. Dette gjelder også rabatterte varer. Siden vi har åpent kjøp i 14 dager trenger du ikke å fylle ut Forbrukerrådets skjema hvis du vil foreta en retur, men vil du likevel gjøre dette, kan du skrive det ut her.

Angre- og bytterett gjelder ikke for:
(1) varer som er produsert etter personlige anvisninger (for eksempel bestilt etter mål); eller
(2) varer som har en brutt forsegling eller plombering (for eksempel undertøy eller badetøy)

6.2 Retur til Waior

Hvis du vil returnere et eller flere varer til Waior er returavgiften 79 NOK. Retur bestiller du ved å gå til denne siden:  www.waior.com/retur

NB: Retur av produkter som du leier er gratis.

6.3 Tilbakebetaling

Ved retur innen 14 dager vil du få tilbakebetalt pengene på konto. Returnerer du etter 14 dager med før 60 dager vil få tilgodelapp. Vi trekker fra fraktkostnader fra kjøpesummen som refunderes.

7. REKLAMASJON

Som forbruker har du to (2) års reklamasjonsrett. Om du har kjøpt et produkt fra Nettbutikken, og oppdager at den er feilaktig, defekt eller skadet i transport, bes du som kunde å umiddelbart reklamere varen. To måneder anses som rimelig tid for reklamasjon av varen etter oppdagelse av skade eller defekt.

Ved en reklamasjonssak ber vi deg om å først kontakte kundeservice og oppgi ordrenummer for varen du vil reklamere. Ved en godkjent reklamasjon, skal plagget alltid returneres til lageret vårt. Det er alltid fri returfrakt ved godkjent reklamasjon. I pakken din finnes det en følgeseddel, returfraktseddel samt en returseddel som skal brukes ved reklamasjon.

Når den reklamerte varen returneres og kontrolleres kommer du som kunde til å kompenseres i henhold til gjeldende forbrukerrett. Waior forbeholder seg retten til å nekte en reklamasjon om varen viser seg å ikke være feilaktig i henhold til gjeldende forbrukerrett. Vi følger anbefalninger fra forbrukerkjøpsloven. Som forbruker kan du til og med klage via EUs online plattform for problemløsning som du finner her.

8. Tvister

Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Dersom dette ikke lykkes, kan du bringe saken inn for Forbrukerrådet i nærheten av der du bor. Part i saken er Selger, dvs Waior eller Partner. Alle tvister skal løses etter norsk rett. Bringes saken inn for domstolene, skal den avgjøres i ditt (kjøperens) verneting, det vil normalt si i nærheten av der du bor.

Opplysning om klagemuligheter

Hvis du vil klage over en vare eller tjeneste kjøpt hos oss, kan du inngi en klage til:
Forbrukerrådet
Fred Olsens gate 1
0152 Oslo

Du kan klage til Forbrukerrådet via www.forbrukerradet.no

Europa-kommisjonens klageportal kan også brukes hvis du ønsker å inngi en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruker bosatt i et annet EU-land.
Klagen inngis her – https://ec.europa.eu/odr

9. RESERVASJON

Vi reserverer oss for uforutsette hendelser som kan føre til eventuell sluttsolgt vare, feilregistrering på lageret, forsinkede leveranser, prisjusteringer og tekniske feil. Utover dette reserverer vi oss for at eventuelle feilaktigheter i bilde, tekst og/eller prismerking kan forekomme.

Ved feilaktig prismerking på plagg i leveransen, er det prisen du kjøpte varen for ved kjøpstilfellet (se leveringsbekreftelse/kvittering) som er prisen som gjelder for kjøpet.

10. ANSVARSBEFRIELSE

Ved force majeure forlenges fristen på våre forpliktelser. Eksempel på force majeure kan være streiker, sykdom hos personal, transportforstyrrelser, import/eksportforbud, uansett om dette forekommer hos oss som selskap eller hos våre leverandører/partnere. Hvis force majeure pågår lengre enn to måneder, har kunden såvel som vi rett til å heve avtalen uten noen forpliktelser til å betale erstatning.

Oppdatert 05.02.2020